Tort curcubeu

de ianculubita in Torturi, 26 Oct 2013 | 5962 vizualizari

 

Buna dimineata dragilor!!Azi e dubla sarbatoare pentru mine,chiar daca nu stau bine de loc cu sanatatea,nu trebuie sa fiu trista pentru ca in urma cu 40de ani eram cea mai fericita fata de pe pamant si mireasa in acelasi timp, pentru ca-mi gasisem jumatatea,am avut o nunta asa cum o visam,doar frigul nu l=am prevazut!!!
Va invit la masa mea de sarbatoare!!

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 1 cana faina
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • sare
  • coloranti alimentari
  • 8 linguri zahar
  • Glazura
  • 1 cana smantana pentru frisca
  • 1 cana fulgi de ciocolata
  • 1 cana zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort curcubeu:

Intr-un vas punem faina amestecata cu zaharul pudra si cernute

Albusurile batute spuma cu sare,sare de lamaie,aromele,adaugand zaharul treptat iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;impoartim compozitia in trei boluri,amestecam in fiecare ce colorant avem,rasturnam in forma neunsa,pe rand cu grija sa nu se amestece intre ele;lasam la cuptor 30-35min sau pana ce aluatul atins cu degetul,nu mai revine la loc,sau cel mai simplu,testul cu scobitoarea;dupa ce s-a copt,rasturnam imediat forma pe un platou(sa nu va asteptati sa cada imediat),infasuram forma cu un prosop de bucatarie umed si lasam sa cada singur tortul din forma.

Pentru glazura,dam in clocot smantana,dam deoparte,adaugam fulgii de ciocolata,amestecam pana se topesc,apoi lasam sa se raceasca foarte bine;dupa ce s-a racit batem frisca adaugand treptat cate putin zahar pana se ingroasa,apoi imbracam tortul si ornam.

Lasam la rece pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Glazura daca este prea moale,mai adaugam zahar pudra iar daca este prea tare,cateva linguri cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ianculubita 1

27.10.2013, 07:36

va multumesc de mii de ori si va imbratisez cu drag

Andreea1984 1

06.04.2015, 14:55

Arata superb tortul! Am si eu o intrebare : de ce ati folosit sare de lamie, la ce ajuta in tort?

ianculubita 1

30.04.2015, 17:53

Andreea 1984,scuza-mi intarzierea;sarea de lamaie ajuta ca albusurile sa se bata mai repede si sa se intareasca in acelas timp, mai ales cand sun multe albusuri,dar eu pun si cand am doar 2albusuri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de nuca de cocos